Flickan som lekte med elden

Söndag 27/9

Någon gång efter vi vaknat, ätit frukost och slöat lite mer på soffan så åkte Carro och jag in till Hemköp, hon skulle handla saker till smörgåstårtan och jag skulle mest hålla sällskap tills mamma kom och hämtade mig där. Innan vi skulle på bion så skulle Carro ha lite kalas och jag skulle väl försöka få lite gjort hemma och sådär. Sen runt halv sex vart jag upphämtad, klämde in mig i bilen med Carro, Jennifer, Rikard och Henke. Hahah, lite lustigt sen att när vi skulle gå och sätta oss på bion så hamnade Carro och Henke längst ut ifrån varandra och de skulle dela popcorn, så det var ju bara till att skicka mellan oss andra tre som satt emellan :D. Filmen var väl bra, asså jag menar för att vara svensk så var den ju jävligt bra, annars har jag egentligen ganska svårt för att tycka om svenska filmer. Och det var en scen som jag tror alla flög till i stolen av, vi gjorde iaf det och man hörde även skrik och häftiga inandningar då och suckar, prat och småskratt efteråt :P det var en gubbe som hoppade fram och tog tjejen runt halsen och slog ner hon, fast det var ju mest det plötsliga höga ljudet man vart rädd av.

På väg hem sen hade jag nog kunnat somna i bilen, var så himla trött, men som vanligt när man väl är hemma så blir man ju pigg igen, så då gick jag ner till mamma och pappa och såg någon film som de hyrt, någon rånarfilm och den var faktiskt jävligt bra, speciellt när man kom till slutet och förstog det hela, och den var amerikansk :D

Här har ni en bra låt också, lite sorglig kanske men så jävla sköön :)
Staind - It's been awhile (acoustic)



“Only those who will risk going too far
can possibly find out how far one can go.”


Grattis Caroline :)

Lördag 26/9

Shiiet vilken dag!! Kände mig stressad från det att jag klev upp till slutet av kvällen, kanske därför det brast till slut, och i och med det och alkoholen kanske det blev lite väl intensivt, men samtidigt kan jag inte känna att jag gjort något fel, för mycket var sant och innebär inte något slut men jag tror det var nyttigt att få det ur sig och hoppas att det förstås på något sätt, det är faktiskt inget kul att ständigt bli besviken för att man har väntat sig något och så blir det inget, jag menar till slut kanske man räknar bort det och inte vill vänta sig något alls.

I alla fall så var det fest hos Carro idag för det är hennes födelsedag, om man räknar efter tolvslaget :) Grattis vännen!! As usual så spelades det suparspel, inte direkt kul när man dricker vin, så himla jobbigt att klunka. Senare åkte vi in till Gladan där Dregen från Backyard Babies var DJ, jag vet inte om jag tyckte det var så himla bra, men han skulle som sagt spela sina "favoritlåtar" och det var nog inte min musiksmak. Men vadå, vi hade iaf kul ändå och jag tror visst Carro var liite full, första gången jag ser det :D. Kommer inte riktigt ihåg när vi gick hem, men det var nog lite tidigare än stängning, och så gick vi och beställde mat på Ulla's sen traskade vi hemåt till Carro och Henke. Guud det gjorde så ont i fötterna att jag var nära på att ta av mig skorna (har dessutom träningsvärk i låren och rumpen efter att ha dansat och gått i högklackat kan jag tro). När vi väl var hemma, efter en evighet kändes det som, så åt vi våran halvvarma mat och sen stupade vi stort sett i säng (eller soffan för min del då :P )
I stora drag så hade jag en trevlig kväll, och grattis igen gumman <3 puuuss!!


Lets go and make some moves on the dancefloor :D

Ja men precis sådär :D



Jennifer och Carro, och Johan som försökte vara rolig :P


Vaknade klockan fem av att en katt står och trampar in klorna i mig,
mysigt trodde han men det var det inte. Ojaa, jag var bakis, vinet för faan.


“Being deeply loved by someone gives you strength,
while loving someone deeply gives you courage.”


Alter Bridge - Broken wings



Fight the fight alone,
When the world is full of victims,
Dims the faded light in our souls,

Leave the piece alone,
How we are is slowly changing,
Dims the faded lights in our souls.

My opinion seeing is to know,
The things we hold are always first to go,
Whose to say we won't end up alone

On broken wings I'm falling,
And it won't be long,
The skin on me is burning by the fires of the sun,
On skinned knees I'm bleeding,
And it won't be long,
I've got to find that meaning,
That I've searched for so long

Cry ourselves to sleep,
We will sleep alone forever,
Will you lay me down in the same place with all the love,
Mend the broken home,
Care for them they are our brothers,
Save the fading light in our souls.

My opinion seeing is to know,
What you give will always carry you,
And whose to say we wont survive it too

On broken wings I'm falling,
And it won't be long,
The skin on me is burning by the fires of the sun,
On skinned knees I'm bleeding,
And it won't be long,
I've got to find that meaning,
That I've searched for so long

Set afree all,
Relying on the will to make me all that I am and all I'll be,
Set afree all,
To fall between the cracks of memories of all that I am,
And all I'll be,

On broken wings I'm falling,
And it won't be long,
The skin on me is burning by the fires of the sun,
On skinned knees I'm bleeding,
And it won't be long,
I've got to find that meaning,
That I've searched for so long


Tapetserarna :P

Onsdag 23/9

Idag fick jag i alla fall sova till halv tio, sen var jag tvungen att kliva upp. Mamma och jag åkte bort till mormor och morfar, jag åt frukost där, sen började mamma och jag tapetsera köket. Vi hade bestämt att bara tapetsera om nedre delen av väggen och byta bård, för tapeten på övre delen var fin och neutral så den passade även bra till den blå tapeten. Det var egentligen fint som det var innan, och det kanske är lite svårt att tro när man ser på bild men det kändes väldigt mörkt i rummet. Men nu är det ljust och fint :) mormor blev jätte glad.

När jag skulle sandpappra skarvarna på tapeterna innan så fastnade det till och mitt finger skrapades mot så att tumnageln som håller på att lossna lossnade i hörnet och hamnade utanpå nagelbandet, inte så trevligt. Det gjorde inte så ont, men det kändes obehagligt. Så nu har jag fått klippa till nageln där.


Innan. Bården var ju lagom dryg att få bort.


Och efter, vilken skillnad.


"All the wisdom to lead
All the courage that you need
You will find when you see"


Doggys going fresh

Tisdag 22/9

Snacka om att man skäms när man sitter på första raden på en föreläsning och håller på att somna till och från! Det var en kvinnlig professor från australien på skolan som hade en föreläsning om genusperspektiv, egentligen jätte intressant, men jag kunde inte hålla ögonen öppna och nickade till ibland, och när jag var typ "vaken" så fattade jag inte så mycket eftersom att man lätt tappar bort sig när det var på engelska också. Efter föreläsningen så hade vi i studiegruppen ett möte på bibblan, första gången det kändes som att man fick ut något ifrån att ha träffats, annars har det lätt blivit att man kommit bort ifrån ämnet. Men så fick vi höra att resten av grupperna är ännu värre, träffas inte alls vissa och gör de det så sitter de inte ens en timme och kommer knappt fram till nått.

Sedan när jag slutade åkte jag och mamma på erikshjälpen, jag har faktiskt aldrig varit på någon förut, jag hittade i alla fall en ganska stor kruka för 9:- och det var ju väldigt dyrt :P. Vi åkte även förbi butik klöver och köpte tuggben åt hundarna, och sen sprang vi in på fresks för jag skulle köpa några knoppar till lådorna i skrivbordet och byrån, men det hade de ju självklart inte. Men däremot så hade de extrapris på några tapeter och bårdar, så mamma köpte 2 rullar tapet och 2 bårdrullar till mormors kök.

Och mamma och jag har varit jätte duktiga och burit ut massa gammmöbler och annat rat till förrådet, och börjat städat i skrubbarna på övervåningen. Så snart kan jag bära in sängen till gästrummet och fixa där också.

När jag sen gick ut och hämtade hundarna i hundgården så hade det börjat småregna, hundarna går ju in i kojan men de blir ju ändå ganska skitiga om tassarna, plus att de hade börjat bli lite halv skitiga annars också så det var dags för en dusch. Så nu är mina vovvsar rena och fina igen :)
 

 



"Tears of pain, tears of joy
One thing nothing can destroy
Is our pride, deep inside
We are one
We are like the earth and sky
One family under the sun"


Sista båtturen för i år

Söndag 20/9

Vilket härligt väder vi fick idag, då var det ju inte mer än rätt att åka ut på en sista båttur, båtupptagning nästa helg ju. I alla fall så ringde jag Carro och frågade om hon ville följa med, och det ville hon :D jätte kul tyckte hon det var att få åka lite båt när det var så länge sen. Och när jag berättade att jag skulle baka en kladdkaka att ta med och fika i båten så blev hon ju inte mindre ovillig kan jag lova :P Jag sa åt hon att ta med en ganska tjock jacka eftersom att det kan blåsa ganska mycket uppe på båten ibland, men det behövdes inte, det var jätte varmt och skönt.


   
   
   

 

“The longest journey through life, is down the path that leads us Home.”


Nämen TITTA!!

Tänk att med lite hot och huvudvärk (efter att ha blivit så förbannad) så fungerade det helt plötsligt.




Lördag 19/9


Ojoj, vilket röj!! Nä, jag pratar inte om att det har röjts något på nån fest tråkigt nog :P så vilken röra kanske passar bättre?! Både igår och idag har jag och resten av familjen hjälpt mormor o morfar att flytta till det nya huset i Lunde. Och en sak kan jag konstatera, det är otroligt jobbigt, jag förstår mig inte på folk som håller på och flyttar runt hela tiden, behöva göra det flera gånger liksom. Men okej, fint blir det ju och skönt att få flytta in för dom. Och skönt för mig att bli av med dom :D hahah, närå. Men det känns skönt att äntligen få "mitt" hus för mig själv typ, kunna fixa iordning det som skas här och få lugn och ro över att det inte ska flyttas in eller ut något mer.



Runt 60 kartonger har vi burit plus möbler


På kvällssidan när allt var någorlunda klart (bara plocka upp ur kartonger, som de ju gör själv) så korkades champagnen upp och det skålades över att det äntligen var över, flytten alltså :) sen vare middag, grillad fläskfile, färskpotatis, ostfyllda grillade champinjoner, grillade tomater och en liten sallad. Det var otroligt gott och otroligt mättande.

Förutom att jag tog ett glas champagne tidigare på kvällen så var det alkoholfritt för min del och jag var chaffis åt mamma o pappa o bror. Så jag åkte iväg till sjuka Carro en sväng medans dom andra satt kvar och skålade, vi såg "Bring it on: ...." kommer inte ihåg vad den hette mer än det, men det var iaf någon cheerleader film, och den var ganska bra.  Efter lite kvällssurr :P så åkte jag och hämtade packet och sen for vi hem och jag fick sova i mitt hus :D skööönt.



“To accomplish great things, we must not only act, but also dream;
not only plan, but also believe.”


F***A-JÄVEL!!!

Söndag 20/9

ARRRRGHH, vad jävla fittless jag blir. När jag för en gångs skull ska uppdatera så fungerar inte kabeljäveln till mobilen, så jag får inte in några bilder på datorn. Tråkigt att uppdatera utan bilder!!

Och så vill jag inte på skolan imorrn, jag kan inte plugga, vet inte hur man gör längre, allt kommer bara att gå åt helvette!!! :( varför kan jag inte skärpa mig någon jävla gång, jag vet ju vad jag borde göra, men blir bara deprimerad :'(

Cocking :P

Onsdag 9/9

Även idag gick jag bara i skolan från 10:15 - 12:00, sen gick mamma och jag en stund på lindex och jag tog en snabblunch. Sen hade vi vårat första studiegruppsmöte idag, vi bestämde bara vilket kapitel i en bok som vi skulle göra en sammanfattning av och när och vad vi skulle göra till nästa gång. Men egentligen är det ju meningen att det ska vara 8 timmars studier, så vi ska ju åka hem och plugga vidare hemma, läsa alla jäkla böcker.

Fast det gjorde jag ju inte, inte idag, men jag ska imorrn och så har jag faktiskt läst lite grann innan. Men jag har typ klätt sofforna idag, eller det är ett tyg som är över sittytorna så det lätt går att ta bort och tvätta istället för att behöva ta bort hela klädseln och tvätta den. Jag kanske inte var så smart när jag köpte vita soffor när man har två hundar, men det är ju så snyggt, fast dom smutsar faktiskt inte ner så mycket heller. Det är så ljust och fint i mitt vardagsrum nu, sån jävla skillnad från innan. Någon gång senare i år förhoppningsvis så ska det tapetseras också :):)

Och så har jag insett att jag fan knappt kan laga mat längre, jag gör det ju så sällan. Jag skulle absolut kunna göra det, men mamma räknar liksom självklart in mig till middag och det blir alltid att det är hon som gör den också. Och jag kan ju laga mat, det vet jag ju, jag gjorde det ju liksom själv i över ett år. Men idag så vart jag så stressad, och då gjorde jag köttbullar med stekt lök, stuvade makaroner och gräddsås. Jag menar hur svårt är det?! Fast det blev ju okej, men ändå.

Hahah, nu är det Fråga Olle på tv, måste kolla på det :D njae, kanske inte. De visar i alla fall lite om porrindustrin/branschen, så ni vet :P


“Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.”


Change again

Tisdag 8/9

Gud vad lat jag är känns det som, hur jobbigt är det egentligen att skriva? Jag har tänkt skriva något inlägg ett antal gånger, men sen har jag antingen gjort något annat, glömt bort eller inte orkat. Fast i och för sig har jag ju inte suttit så mycket vid datorn.

Typ hela förra veckan var jag i Härnösand. Jag började ju i skolan den 31/8 och så tänkte jag att det kunde vara skönt att slippa pendla första veckan, så jag sovde hos farmor. Och en dag hos faster och kusinerna :)


Vad mer? Jo jag följde med Carro på en fest en sväng :) det var skojj. Vi sjöng lite Sing star och "pinkade i kors". Njae, det var så att det var någon kille som sa "Undra varför tjejer går på toa tillsammans, asså vad gör de? Killar går ju aldrig på toa tillsammans." då sa jag "Nähä, varifrån har man fått uttrycket 'pinka i kors' ifrån då? Inte fan är det från tjejer iaf." och sen förklarade vi att det var för att snacka skit som tjejer går på toa tillsammans.

Och så har jag bytt färg på designen och en bild, som kanske syns (om man tänker på det iaf) :P jag blev less på den rosaaktiga färgen. Får se hur länge den här blir kvar innan jag blir less, eller det börjar klia i fingrarna och huvudet efter att få klura med någon nya design.


“Make the most of yourself, for that is all there is of you.”