Sportlov

Har varken orkat eller riktigt hunnit skriva på ett tag, så jag gör väl ett försök nu istället.

Jag kan ju inte påstå att man hade mycket till lov egentligen, var tvungen att träffas med studiegruppen och färdigställa modellen och öva på vår "teater" till redovisningen som var på måndagen direkt efter lovet (det gick förresten superbra, vi fick beröm för våran "geniala" redovisning). Vi blev klar med allt på onsdagen, så då åkte vi och bowlade och sedan åkte vi och åt middag ute :) det var jättetrevligt!

På torsdagen packade vi och jag stressade på som vanligt.. lugna ner dig människa!! Sedan åkte vi och plockade upp Basse och Maria i skog och så bar det iväg till fjällen. Jag körde halva vägen, skönt annars blir jag så lätt åksjuk, sedan bytte vi och så fick Basse köra resten av resan. Vi var typ framme elva på kvällen och som tur var så var det varmt och skönt inne i stugan, så man slapp börja tokelda för att få upp värmen.

På fredagen var vi och åkte slalom i Bydalsfjällen, rätt så fina backar, men det vi saknade var någon toppstuga eller i alla fall någon fikastuga i överhuvudtaget. När backarna stängde åkte vi hem till stugan och myste lite, satt i långkallingar och drack någon cider/öl framför brasan. Till middag blev det tacopaj, som min snälla mamma hade gjort så vi kunde ta med :).

På lördagen åkte vi till Åre istället, stort och fint. När vi hade åkt upp i första liften kom det en antagligen full gubbe som nästan körde på Rikard, han hade jättegammla skidor, pjäxor och stavar och så hade han bara någon tunn jacka och jeans. Han kunde verkligen inte åka, utan satte sig ner flera gånger. Jag tror att vi åkte ner och upp och hann åka förbi honom fyra gånger innan han vara nere :D. Det var synd att det blåste så, för de var tvungen att stänga de stora linbanorna som åkte upp till toppen. Innan liftarna stängde tog vi oss över i ett annat liftsystem och kunde åka upp till en stuga och ta en öl, lite varma chips och en pizzabit. Sedan skulle vi bara försöka klura ut hur vi skulle ta oss tillbaka utan att behöva ta någon lift (eftersom att de hade stängt) vilket vi klarade galant :). På hemvägen åkte vi in till Åre chokladfabrik, det är så fint och mysigt där, jag köpte fyra olika pralinstrutar. En till mormor och morfar som tack för att vi fick låna bilen och en till farmor som tack för att vi fick låna stugan och så en till mamma och pappa bara för att :) och självklart en till mig själv :D. När vi kom hem till stugan gjorde vi ordning riset till köttgrytan som jag hade med mig, supergott. Sedan bäsade vi hela kvällen, spelade lite spel och så. Jag och Rikard tog även en bastu :).

På söndagen packade vi ihop allt, städade och for hem.
Så var det slut på det roliga :P

Kanske inte världens bästa sammanfattning av allt, men jag orkar inte riktigt med saker och ting just nu. Ta det för vad det är :)

Helg-skoj

I fredags var vi och firade Henke (Rikards bror) som fyllde år, vi bowlade, käkade och festade. Det var jätte roligt. Det var tänkt att vi skulle gå ut på Gladan också, men det blev inte av, och tur var väl det. För det första hörde jag att det var ganska dött där och dessutom blev jag dålig av att dricka massa rödvin i fyllelekarna, fy faan, man ska inte hålla på med sådana dumheter. Jag som tänkte njuta av mitt goa rödvin (Allegro), men så blev det ju inte, tycker att man ska dricka mer för att man njuter av det inte något annat. Men man lär sig väl förhoppningsvis av sina misstag någon gång :P. Men som tur var så mådde jag inte allt för dåligt dagen efter, och egentligen mådde jag inte så dåligt på festen heller, jag kände mig inte jättefull utan det bara slog till och sedan så slog det av när vi kom hem, helkonstigt!

I lördags fick vi sova ut, sedan tog vi tag i städningen lite, det är ju skönt att få lite fint runt om sig på helgen och ha lite mysigt. Sen på eftermiddagen/kvällen åkte vi och åt lite tårta hos Henke och Carro, den var jättegod :). Och på vägen hem åkte vi och handlade lite. Sedan kom Martin över och sällskapade med oss, alltid trevligt!

Söndagen var bara en slödag, vilket alltid är skönt det med. På kvällen kom Basse, Maria och grabbarna Martin och Jimmy över och umgicks lite. Vi pratade och planerade lite om fjällresan, och såg på Solsidan. Basse och Maria stannade inte och såg någon film så då kunde vi andra vraka oss i sofforna och fisa ikapp, ställningen blev Jimmy ca 15 - Lillan 5 - Jag 1, så alltså vinst till Jimmy som vanligt :P faan skyll inte på att hunden fiser, när du gör det värre själv, trumpetaren! :D


Jaja, det är en dag imorron också,
så PUSS HEJ och SOV SÅ SÖTT!!


Imse Vimse spindel :)

Idag var jag nere på skolan vid 10-tiden, satt i studiegruppen och höll på med modellen som vi ska använda vid en redovisning. Sen tog vi lunch och efter det hade vi redovisning av en musikuppgift. Vi delades upp i mindre grupper och berättade om en aktivitet vi hade valt, en sång, dans eller en lek med musikinslag. Och sedan var det några som gjorde sin aktivitet i hela klassen. Det var en musiksaga, lek - en elefant balanserade, friskis och svettis mini-rörelse, och så gjorde jag min massagesång - Imse Vimse spindel - som lite avslappning efter det. Det var i alla fall jätte roligt, alla tyckte det var skönt med lite massage också.

När vi hade slutat åkte jag och hämtade Malin och så åkte vi och köpte hårfärg. Sen åkte vi hem och så försökte jag bju Malin på go'kaffe, men det dög ju inte :P. Sen har vi tagit det ganska lugnt, och så blev vi nyligen klar med hårfixandet, kastanjfärgat och svart underhår, och så gjorde vi en inbakad fläta på varandra så imorrn är väl håret alldeles lockigt, glansigt och fint :). Tack Malin! <3

Nädu, nu ska vi gå och lägga oss så man kommer upp imorgon också. GOD NATT!!

Promenad och bus

Idag vaknade jag ganska tidigt, för att vara mig iaf :P sen så vaknade jag inte av mig själv heller utan det var Malin som ringde och frågade om jag och Rikard ville följa med på bio ikväll.

Imorse när jag vaknade låg jag kvar i sängen och läste ett tag, och nu är den braiga boken slut "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" av Marian Keyes. Det värsta med böcker som är bra är att man har så svårt att lägga ifrån sig dom och göra annat som man borde göra, och sen när dom är slut så blir man nästan ledsen och saknar den.

Sen runt tolvtiden gick jag och Lillan ner till mamma och så jag tog med mig Önska ut, så att de fick busa ett tag i snön innan vi skulle gå på en promenad. Helt uppe i bus var dom, de bara kutade runt runt i skoterspåren på lägdan i evigheter som några tokar :D. Jag stog och kollade på och njöt av det fina vädret, det känns så vårigt ute nu. Sedan så tog jag några fina bilder på dom :).







Nu har vi nyss kommit hem från Härnösand, vi har varit och sett Sanctum i 3D på den "nya" biografen. Den var ganska bra, lite halvhemsk. Vi blev även bjuden på middag innan bion, det var jättegott Malin, även fast det inte var enchiladas :P.