Shoppingtur

Vi åkte hemifrån kl. 10 på morgonen mamma, mormor, lilleman och jag, och vi var inte hemma ifrån Birsta igen förens kl. 20. Så det blev en heldag, och lilleman fick alltså vara med om en sådan där knasig flänga-runt-dag igen. Fast den här gången gick det mycket bättre när man kan gå och amma och byta blöja i det fina rummet i Birsta city gallerian. Och dit fick jag gå två gånger, vilket bara det tog ca. två timmar totalt med allt. Annars så gick allt bra som sagt, han skötte sig så fint lillgubben :) men på slutet av dagen blev han lite grinig, fast det gick bra ändå när hans mormor gick runt och vaggade honom i famnen.

Jag har fortfarande inte gått ner något mer än de 15 kilo som i stort sett rasade av mig efter förlossningen, vilket inte är lite, men jag har tyvärr ca. 10-15 kilo till som jag vill gå ner innan jag tänker hålla på att köpa några direkt kläder till mig själv. Än så länge använder jag typ bara gravidbyxorna fortfarande, och sen är det koftor som gäller så att man lätt kan slänga fram brösten :P hehe, för inte tänker jag köpa några speciella amningströjor och grejer inte. Det räcker med att jag har köpt tre amningsbh:ar och två amningslinnen, för om man tyckte att gravidkläder var dyrt så kan jag lova att amningskläder är mycket dyrare. I och för sig har jag inte sett om t ex. HM har några sådana kläder, men det tror jag inte.

Aja, det jag tänkte komma fram till var att jag ändå kom hem med en lättstickad tröja i en vårig ljusgrön färg, en kanske lite tråkig grå kofta som dock var i merinoull, fint skit :D och så ett vanligt vitt linne som man inte kan få för många av. Svullnaden i fötterna gick däremot ned på en gång efter graviditeten, så skor kan jag ju köpa utan att behöva fundera på om jag kommer att kunna ha dom sedan när jag gått ner i vikt (om jag gör det vill säga :P). Så jag köpte två par skor till mig själv på Skopunkten, och eftersom att tredje paret är "gratis" så köpte jag ett par finskor till Rikard som jag tänkte att han kan ha på brölloppen i sommar. Han fick även en tröja, hehe lite roligt att komma hem med något till honom också ju.

Sedan så fick såklart Edwin en del kläder och saker, av sin mormor och gammelmormor.


Bl a. det här mysiga och fina lammskinnet fick han :)

Kalasväder

Vädret tidigt på lördagsmorgonen var ju inte så trevligt, och även fast det helt plötsligt slog om bara några timmar senare och blev soligt så blåste det ju så hemskt. Men idag när vi vaknade var det soligt och alldeles vindstilla, så då bara kunde vi ju inte gå miste om att göra något speciellt ute i det fina vädret. Mamma min kokade choklad och sedan gick vi en promenad med både barnvagn och hundar ner till viken. Kameran fick självklart följa med :)


Vagnen går som en dröm även i skoterspår


En mysig fika nere på Kärleksudden <3 (ja, den heter faktiskt så)


Utsikt över Höga Kusten-bron.. och vagnen


Hundarna fick springa runt och busa i snön :)


De hade även tid att posera lite en stund :) våra fina flickor

Visit från söder och norr

Och helgen den var fort över :/. Man kan ju tycka att vad spelar det för roll för mig att det är helg när jag ändå går hemma hela dagarna och kan göra i princip vad jag vill (förutom att jag inte alls kan det :P). Men många andra gör ju inte det, då är det ju så skönt när det äntligen blir helg och man kan få ta det lugnt och mysa med sina nära & kära eller varför inte hitta på något speciellt :) Denna helg har det verkligen blivit mycket sådant!

På fredagen var vi ut till Mäland som vanligt, alltid lika trevligt, och nu är det ju i stort sett ett måste att åka dit så att även Edwins farmor och farfar får träffa och mysa med sitt lilla barnbarn :)

I lördags fick vi besök av några släktingar och vänner som fortfarande inte hade träffat Edwin än. Först på förmiddagen åkte vi ut till Mäland igen (till farmors lycka), där vi inväntade besök från söder, nämligen Edwins tremänning med familj :) den lilla killen har blivit jättestor! Det fotades många fina bilder på grabbarna :) fast mest var för sig, Vincent tyckte inte att det var så intressant med den där lilla skiten som typ bara sov hela tiden. Men tänk så roligt när Edwin har växt på sig lite och kan busa med stora tuffa Vincent :D

 


Sedan på lördag eftermiddag/kväll kom min kära vän Stina och hälsade på. Först åt vi middag tillsammans och efter det så blev det mys i soffan :) och det blev sent, men tillslut blev hon ju tvungen att åka hem även fast hon låg och hade det så mysigt med Edwin i soffan. Men hon var nog lite sugen på att kidnappa med honom upp till Övik :) fast vi såg ju självklart att hon hellre får komma och hälsa på igen, gärna snart <3

BVC

Och grabben han växer, så att det nästan knakar. Idag var vi på första föräldragruppsträffen, där vi bara presenterade oss inför varandra och fick lite info om de nästkommande träffarna som kommer att innehålla massage och efter det fick vi se en liten film om samspel. Innan vi åkte hem så gick vi in och vägde och mätte Edwin som snabbast, och nu väger han 4640g och är 56cm lång. Han har alltså gått upp ett helt kilo sedan han föddes, det låter lite men det syns och känns mycket kan jag lova. Nu ler och skrattar han dagarna i ända och snackar även lite ibland :)




Time flies

Igår åkte Edwin och jag ner till Härnösand och hälsade på Malin och Birger. Vi hade så trevligt, men tänk att det kan ta sån tid att bara gå runt på stan där. Jag parkerade i parkeringsgaraget och åkte upp och köpte lite pysselgrejer på bokhandeln sen så mötte jag upp Malin på Veromoda som hade utförsäljning. Jag tänkte inte ens gå in och kolla eftersom att det inte är så stor mening för mig att kolla på några kläder nu när jag fortfarande har en del gravidkilon att gå ner, men likväl så kom jag därifrån med en jättefin vår/höstjacka. Den sitter kanske lite tajt nu och brösten får jag inte ens igen den över, men jag kommer nog kunna ha den bra sen när jag har tappat bröst och vikt :D. Sedan gick vi och käkade nånstans, kommer inte ihåg vad det hette, vi satt väl där en bra stund och surrade :) Efter det så gick vi en stund till på stan, jag köpte lite småpryttlar och en jättesnygg body till Edwin, han klär verkligen i grönt :)


Ja, ni ser ju själva vad snygg jag är :)


Och som vanligt så går ju tiden så fort. Edwin sov så snällt i vagnen, men jag insåg dessvärre att jag behövde dra vidare och att jag dessutom behövde amma innan jag åkte eftersom att det redan hade hunnit gå fyra timmar sen sist och jag hade handlingen på Coop kvar att göra innan jag kunde dra mig hemåt. Jag känner mig fortfarande inte riktigt trygg i att sätta mig och amma "in public", så jag tänkte att jag kunde väl sätta mig och amma i bilen i parkeringsgaraget, lugnt och avskiljt. Det kändes förjävla konstigt kan jag säga, det gör jag nog inte igen. Sen så blev jag även tvungen att byta blöja i bilen och det gick väl bra, men efter allt bök med overall och allt så blev han lite ledsen lillgrabben. Usch, vad dåligt samvete jag fick!! Stackars lilla grabb, vad han fick stå ut med bara för att hans jävla mamma skulle ränna runt på stan. Men när jag sa att jag kände så till min mamma skrattade hon lite och sa att jag inte skulle känna så och att det inte är någon fara att ränna runt lite utan att det tvärtom är rätt så lärolikt. Och visst är det sant :) men nog får man lite dåligt samvete när ens lilla hjärta gråter och det kanske är ens "fel" eller om man inte kan trösta, i alla fall såhär i början innan man har lärt sig och inte är helt van med hur vardagen med bebis fungerar än. Men hem kom vi i alla fall, även om det tog lite tid, och som sagt så har man väl lärt sig lite vad man inte ska göra och hur man eventuellt kan göra till nästa gång. Svärmor tycker bl a. att vi mer än gärna kan få komma och hälsa på på hennes jobb nästa gång det behövs ammas eller bytas blöja när jag är nere där och ränner på stan.

Stora grabben

Tänk så stor han har blivit, våran lilla grabb :P samtidigt som det är kul att han växer och utvecklas så blir man ju lite halvt skräckslagen över vad fort det går, här gäller det att hänga med så att man inte missar något :) Idag är han hela fyra veckor "gammal" och har växt och utvecklats en hel del.

Igår var vi till BVC, allt såg bra ut och han vägde så mycket som 4340g och är nu 54cm lång. Tyckte väl att han börjat kännas tung och att kläderna i strl 50 börjat på att vara lite tajta, så det blir helt enkelt till att rensa ut lite ur "garderoben". Sedan så kollades sådant som bebisar brukar kunna göra vid en månads ålder, bl a. skapa ögonkontakt och följa rörande föremål, även där fick han en stämpel OK! :D

Som sagt så märks det även hemma att han är inne i en tillväxtsfas, han äter och äter och äter!! Han säger åt brösten att göra mer mjölk, för nu håller han på att bli stor grabb!! Han har fått så goa bebiskinder och halvknubbislår :). En annan sak som jag har märkt är att på morgonen/förmiddagen när vi är pigga och har det lugnt och skönt, kan han även passa på att le och skratta åt sin knasiga mamma som säger massa knasiga saker och gör massa knasiga miner :D åhh, det är så underbart att se!!




Alla hjärtans dag

Och vi gjorde inget speciellt. Min mamma och pappa kom förbi en sväng och fikade lite med oss, sedan tog vi det bara lugnt och myste i soffan. Vi har ju ändå firat så mycket annat här på sistone :) bl a. Edwins födelse och, som jag inte har nämnt här i bloggen än, Rikards och min förlovning <3. Dessutom så älskar jag mina nära och kära alla dagar i veckan, under hela året. Man behöver väl inte en speciell dag en gång per år för att visa dessa fina människor kärlek och uppskattning. Istället skapar vi våra hjärtans dagar (som min älskade sa så fint)


If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck
the warmth of your lips on my cheek
the touch of your fingers on my skin
and the feel of your heart beating
knowing that I could never find that
feeling with anyone other than you


Några bilder från de två första veckorna hemma


Första dagen hemma, ungefär ett dygn gammal


Det går inte att känna annat än lycka när man vaknar och ser detta bredvid sig

 
När han kryper ihop som en liten boll går det kanske att förstå att han har fått plats i min mage


Provar overall och vagn för första gången, världens sötaste lilla teddybjörn <3


Första badet - lite läskigt först, men efter att ha mutats med napp så insåg han hur skönt det var


Sedan så har vi varit ner till Härnösand en sväng en dag och hälsat på Malin och lilla Birger.
Ett måste var ju att ta några bilder på de två söta grabbarna liggandes bredvid varandra i soffan


Fullt hus

Ojojoj, vad tiden går. Jag har tänkt flera gånger att jag ska sätta mig och skriva lite eller åtminstone lägga upp några bilder. Men antingen så är jag upptagen med Lilleman eller så kräver han min uppmärksamhet. Annars sover han och då kanske jag passar på att vila lite själv eller så gör jag annat som måste göras. Det blir helt enkelt väldigt lite tid över till att slå på datorn och sätta sig.

Men nu när jag sitter här kan jag passa på att berätta att våran lilla kille nu är hela två veckor gammal. Igår var vi till BVC, han väger nu 3750g och är 52,5cm lång. Han har alltså gått upp förbi sin födelsevikt nu och redan växt 2,5cm sedan han föddes.

Jag måste även passa på att tacka alla för gratulationerna, lyckoönskningarna och de fina presenterna :)
Mamma och jag satt och gick igenom dagarna sedan vi kom hem ifrån förlossningen och vi har verkligen haft fullt hus, endast en dag på dessa två veckor har vi haft helt för oss själva och inte gjort någonting. Det kanske inte är så konstigt att man har varit trött hela tiden och fått lite tid över till annat. Men det har självklart varit kul att det kommit en massa trevligt folk och grattat oss och beundrat våran lilla prins :)


I skrivande stund ligger han här i soffan och myser i solen, lill-prinsen <3