Massage mm.

Idag hade vi första massagen i föräldragruppen, det var så mysigt! Rikard lyckades ta ledigt från jobbet så han kunde vara med och börja massera Edwin, så gör jag nästa gång. Innan massagen började satt alla mammor med sin bebisar på varsin madrass, det började med att en fick gå iväg och byta blöja på sin bebis, strax efter det hördes sprak och brak och så fick en annan gå iväg :) och där satt jag med Edwin och tänkte att jag skulle då inte behöva gå iväg och byta någon blöja eftersom att han redan hade gjort ifrån sig så bra och ganska nyligt.. jag hann knappt tänka det klart så hörs världens största brakskit.. från min lilla kille :D och det var verkligen värsta gången för mig, det var jättenära att rinna över blöjan på alla håll och kanter!!

En annan ny upplevelse idag för Edwin var nappflaskan. Vi hade pratat redan igår om att testa, så idag när vi var hemma båda två och han började bli gnällig så gick jag och gjorde iordning en flaska. Det tog lite tid när det var första gången, så lillgrabben hann bli ganska ledsen. Eftersom att det är jag som sköter matningen i vanliga fall så fick Rikard testa att mata och Edwin sög tag i den direkt när han fick den i munnen. No problems at all!! Så duktig kille :) Han låg och kollade på sin pappa hela tiden när han åt, kanske han tyckte att det var lite konstigt att få mat från honom helt plötsligt. Det känns i alla fall så himla skönt att veta att om jag lämnar Edwin med någon en stund och om han skulle bli jätteledsen och det enda som tröstar honom är att han får äta lite så är det inga problem.

Jag måste börja få lite bättre rutiner i vardagen också. Nu är det ju faktiskt inte så nytt med mammarollen, så nu borde jag ju börja kunna få till allt med tid och så lite bättre. Nu idag har vi nattat Edwin runt niotiden, och förhoppningsvis så kan vi få till det här framöver också.

Nä så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig :) före tolv.. ja det var ett tag sedan. God Natt!!

Älskade unge

 

Alltså fatta vad jag älskar denna söta unge!!
Åh, vad underbart det är att vara mamma!!
Min älskade vackra lilla son <3


Han har börjat göra så roliga ljud, bl.a. när han skrattar. Och så har han börjat vara mer o mer vaken och vill ligga och surra med en. Nu har vi i alla fall börjat att massera magen hans och det har blivit en så mycket gladare och pruppigare bebis :D så nu slutar vi med dom där jäkla dropparna och testar att köra bara massage. Om det blir sämre med magen igen så vet vi ju om dropparna hade någon funktion.

Sportlovsvecka

Härligt med lov :P haha, jag hade missat totalt att det var lovtider nu och det kvittade ju för min del, men det var ju jättemysigt att få ha sin karl hemma i någon dag :) På tisdagen var Rikard hemma och då passade vi på att njuta i det fina vädret, fast det blåste i och för sig lite. Vi lånade en pulka av grannarna som vi spände fast Edwins liggdel på och så drog vi den och en pulka med ved ner till Kärleksudden. Vi tog även med oss hundarna, som fick springa och härja med varandra på isen :) Sen när vi kommit fram så tände Rikard en brasa, medans den tog sig så satt vi och solade, sen så grillade vi lite korv. Jag hade med mig kameran och det nya objektivet 70-300mm, häftigt att fota lite med den :)


Edwin ligger i liggdelen på pulkan och vovvarna fick låna min jacka att ligga på.


Älsklingen njuter i solen <3


Söta frusna Lillan :)

 
Snyggaste vovven :) Önska

De andra dagarna var vi bara hemma och tog det lugnt :) Edwin har varit grinig här ett tag. Vi har provat att ge honom Minifom-droppar ett tag, eftersom att det verkade som att han inte fick pruppa riktigt. Vi har tyckt att det funkar hyffsat bra, men han kan fortfarande vara lite kinkig ibland. Nu är dropparna snart slut, så vi får se om vi köper några nya eller inte :/

Mys i Mäland

Det blev både fredags- och lördagsmys ute i Mäland denna helg :) Rikard kom hem en stund efter jobbet på gården igår, så att vi kunde åka tillbaka dit tillsammans lite senare. Medans Rikard var på innebandyn så fick Edwin ta sig ett bad, så mysigt tyckte farmor och farfar.. och Edwin såklart!! :D Så nu kanske det blir lite utav en rutin, bad hos farmor och farfar på fredagar.



Sen på lördag åkte vi ut igen främst för att Rikard skulle klippa sig hos Barbro. Och sedan så skulle han spela lite pingis med Bengt, fast det blev inte av. Det blev gymmet istället med Henrik och Lillan :D

Farbror doktorn

Igår hade vi besök av lilla familjen ifrån Härnösand :) Malin och Birger kom hit så vi kunde umgås lite, och så ville hon ju utnyttja mig lite som vanligt :P fast det blev mamma som fick ställa upp och färga håret på henne för Edwin blev ledsen och ville äta precis när vi hade börjat färga. Och det gick väl lika bra det, om inte bättre :). Sedan kom även Peter hit och så hade vi lite mys allihopa och kollade på en film.



Idag blev våran lilla kille 6 veckor :) och då var det dags för en kontroll hos doktorn. Än en gång så blev han "godkänd". Först kollade bvc-sköterskan lite på honom och så mätte vi honom, 57cm lång och 5020g. Precis när hon var klar och doktorn skulle komma och kolla på honom så började han storgråta, jag fick lite smått panik över det och gick för att hämta nappen. Jag tänkte att denna robusta karlen med basröst kommer ju inte att få tyst på honom, men så fort doktorn började att prata lite med honom så blev han tyst och sen började han till och med att flina/skratta åt doktorn. Jag tror faktiskt att även doktorn blev lite charmad av honom, för han sa också att Edwin var söt och att det var roligt att han var så med och kollade vad som hände och även flinade lite då o då. Ja, det var roligt att se i alla fall, stolt mamma!! :D

Åhh, jag måste ju bara visa vilka fina hand- och fotavtryck jag och mamma har gjort av Edwin också. Jag köpte en sats med blå lera till för hand- och fotavtryck av barn för ett tag sen och så köpte jag några ramar på Ikea nu när vi var där som jag tänkte att man kanske kunde ha leran i på något vis. Och nu har vi äntligen tagit tag i det.