Kantareller



Här tidigare i veckan fick jag en massa fina kantareller av svärmor :) så snällt av henne. Jag rensade och förvälde typ hälften själv, det blev typ 1 kilo. Sedan fick vi ännu mer svamp så då hjälpte mamma mig med rensningen och det blev typ 1,5 kilo förväld svamp. Jag har ju ändå tänk att mamma och mormor ska få lite av svampen. Idag gjorde jag en fläskfilégryta med kantareller och bjöd mamma, pappa, bror och hans flickvän :) det vart jättegott, får man säga så när det är man själv som gjort den :P alla andra tyckte det var gott också så. Nä men det är en väldigt speciell smak, jag brukar inte använda timjan så mycket.



Kantarelldoftande fläskfilé

400 g fläskfilé
2 dl crème fraiche
1,5 msk kantarellfond
10 st körsbärstomater
1 msk timjan (grovhackad)
50 g kantareller

- Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.

- Slå över crème fraiche, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.

- Strö över timjan.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: